Ga naar inhoud
MAP

Intermezzo KERAMIEK

Oosthem

Persheng Warzandegan is terug in Galerie Oosthem. Haar bronzen en keramische kunstobjecten vergezellen tot en met 5 oktober de schilderijen van de schilders van Hernepaed 4, Olav Cleofas van Overbeek en Far Wevers. Een krachtig trio!

Neem alvast een kijkje

INTERMEZZO KERAMIEK

Persheng Warzandegan is de laatste gastkunstenaar in het jubileumjaar van Galerie Oosthem. Te midden van de schilderijen van Olav Cleofas van Overbeek en Far Wevers kunt u van 1 september tot en met 5 oktober genieten van haar krachtige keramische en bronzen beelden. Kunstwerken die raken ā€¦

Op jeugdige leeftijd exposeerde de Koerdische Persheng Warzandegan al in haar geboorteland Iran. Met tekeningen en schilderijen. Nadat zij op haar 30e in Nederland belandde, volgde zij dankzij een lening van UAF (Stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van vluchteling-studenten) een opleiding aan de AKI, de kunstacademie in Enschede. Zij studeerde af in tekenen, schilderen en fotografie en specialiseerde zich daarna bovendien in keramiek. Haar talent viel op.

Ingrijpende tegenslagen kleuren haar leven. Persheng vluchtte met twee kleine kinderen uit Iran. In 2000 verloor ze huis en werk door de vuurwerkramp en enige jaren later werd haar atelier in brand gestoken door een pyromaan. Haar enige dochter kwam om bij een noodlottig verkeersongeluk. Steeds opnieuw knokte zij om de draad weer op te pakken. Ze is een doorzetter en werkt hard. Ze geeft les, bijvoorbeeld aan mensen die zich voorbereiden op een kunstopleiding. Ze maakt werk in opdracht en vrije kunst: schilderijen, porseleinen en bronzen beelden, en sieraden.

Far en Persheng leerden elkaar kennen op de AKI. Zij waren ook allebei lid van het Enschedese kunstenaarscollectief No Limit, dat in het najaar 2004 als eerste exposeerde in Galerie Oosthem. In de zomer van 2007 was er een solo-expositie met schilderijen, bronzen beelden en keramiek van Persheng.
Nu keert zij terug met porseleinen en bronzen kunstwerken. Blikvangers die de schilderijen van Far en Olav Cleofas versterken. Alle drie kunstenaars vinden voor hun werk inspiratie in de natuur. Daarnaast speelt muziek voor Persheng een belangrijke rol in haar leven en werk. Muziek uit haar geboorteland klinkt vertrouwd, maar wakkert heimwee aan en maakt verdrietig. Klassieke muziek, en opera in het bijzonder, houden haar op de been.

Vrijheid, onafhankelijkheid en waardigheid zijn kernbegrippen voor Persheng. Kunstwerken maken en lesgeven is haar passie. Zij begrijpt dat het leven voor vele mensen op deze aarde niet gemakkelijk is. Iedereen is op zoek naar balans in het leven. Zo is zij ook op zoek naar vrede en balans, in het leven, de natuur, op aarde en in zichzelf. Haar beelden verbinden traditie en vernieuwing. Ze vertellen over leven.

In Galerie Oosthem
Op zondagmiddag 1 september om 15.00 uur vindt de feestelijke opening van Intermezzo KERAMIEK plaats. Kunsthistorica Feya Wouda, die al sinds jaar en dag in Galerie Oosthem de inrichting van de exposities verzorgt, verricht de opening.Ā Mart Salverda (trompet) en Wouter Offringa (gitaar) zorgen voor de muzikale omlijsting.Ā 
Zaterdagmiddag 14 september staat in het teken van poƫzie, met woordkunstenaar Ina Schroders-Zeeders.
Op zaterdagmiddag 28 september verzorgt Jeroen Tans een workshop Illustraties maken met zelfgemaakte sjablonen. U kunt zich hiervoor aanmelden via het contactformulier opĀ www.galerieoosthem.nl.

Van harte welkom!

Wanneer:
t/m 5 oktober
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Intermezzo KERAMIEK

Galerie Oosthem
Hernepaed 4
8618 NN Oosthem
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, inspiratie, de Uitagenda en last minutes van VVV Waterland van Friesland.