Ga naar inhoud
MAP

Dagje shoppen in Bolsward

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Het gevoel van iets nieuws kopen. Het levert de mens een beetje dopamine,oftewel ‘lokshormoan’ (gelukshormoon) op. Je hart gaat sneller kloppen en maakt een spreekwoordelijk sprongetje. Wat is er dan mooier om dit te doen in het winkelrijke Bolsward, het Elfstedenhart van Friesland? Bolsward is goed bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Parkeren kan vlakbij de winkelstraat, ideaal toch? Zo kun je tussendoor gemakkelijk je aankopen in de auto leggen en weer verder winkelen. Daarnaast heeft Bolsward volop gezellige eettentjes waar je kunt pauzeren en genieten van een heerlijke kop koffie of een smakelijke lunch. Kortom, Bolsward is de perfecte bestemming voor een dagje winkelen. Ga je mee?

Ontdek winkelstad Bolsward

MARY’S PLACE STORE

Iets buiten het centrum van Bolsward, vlakbij de St. Franciscusbasiliek, spot je deze nieuwe sfeervolle delicatessen- en lifestylewinkel op de Grote Dijlakker 32. De winkel heeft een gevarieerd aanbod aan woonaccessoires, servies, smakelijk belegde broodjes en delicatessen. Maarten en Florien verkopen hier zoveel mogelijk duurzame merken en producten met een eigen verhaal. Veel uit de streek en soms elders vandaan, maar altijd met een duurzaam karakter.

Meer over Mary's Place

VAN BUREN

Bij Van Buren in Bolsward, de enige schapenvachtlooierij van Nederland, wordt eeuwenoude ambacht gecombineerd met moderne technieken. Hier worden ruwe schapenvachten op traditionele wijze verwerkt tot zachte, hoogwaardige ‘hartverwarmende’ producten. Van kleden tot woonaccessoires, alles wordt met de hand gemaakt. Deze unieke looierij waar passie en vakmanschap samenkomen in elk uniek stuk,vind je vlak buiten het centrum, aan de Workumertrekweg 5.

Meer over Van Buren

FROU FASHION & LIFESTYLE

Gaat jouw hart sneller kloppen van een vrouwelijke en comfortabele outfit met een stoere twist? Dan ben je bij FROU Fashion aan het juiste adres. Hier vind je de nieuwste mode van merken als YAYA, MSCH, Circle of trust en G-Star Raw. Maak je look compleet met een van de schitterende sieraden. Heleen & Mireille, de twee gezichten achter FROU, staan voor verbinden, persoonlijk advies, klantvriendelijkheid en service. Kortom: je bent van harte welkom aan de Dijkstraat 3.

Meer over Frou Fashion & Lifestyle

VISSER MENSWEAR

In deze stoere mannenwinkel met een industrieel tintje op Marktplein 3 draait alles om sfeer, gezelligheid en eerlijk advies. Hier vind je trendy en robuuste kleding met een vleugje formaliteit, geschikt voor jong en oud. Merken zoals Cast Iron, PME Legend, Miracle of Denim, Vanguard en Petrol Industries zijn hier volop vertegenwoordigd. Als man kun je hier ontspannen winkelen en je verlaat de winkel gegarandeerd met een shot dopamine.

Meer over Visser Menswear

PLUK GELUK

Stap binnen bij Pluk Geluk, de bloemenwinkel van Magdalena aan de Jongemastraat 31, en laat je verrassen door een kleurrijk aanbod aan bloemen en planten. Hier gaat het om meer dan alleen bloemen; het is een plek waar sfeer en creativiteit elkaar ontmoeten. Magdalena stelt met liefde en vakmanschap de mooiste plukboeketten samen, passend bij elke gelegenheid. Een bezoek aan Pluk Geluk bezorgt je gegarandeerd een glimlach.

Meer over Pluk Geluk

APOLLANJA CRYSTALS

Aan de Jongemastraat 13 laat jij je hart spreken in de fascinerende wereld van kristallen. Deze winkel biedt het grootste assortiment helende. hoogfrequente edelstenen, mineralen, kristallen en meer in Friesland. Naast deze unieke collectie organiseren Martin en Adriana ook lezingen, interactieve avonden en workshops. Met deze Experiences streven ze ernaar een platform te bieden voor bewustzijnsgroei.

Meer over Apollanja Crystals

Wat te doen in Bolsward

Cultuur snuiven

Heb je je hart genoeg opgehaald aan de winkeltjes in Bolsward? Ga dan nog cultuursnuiven in dit schatje van een stadje. Vele culturele schatten wachten om ontdekt te worden. Zo is het voormalige stadhuis, het pronkstuk van de stad niet te missen. En kijk ook zeker even binnen in de Broerekerk, het oudste monument in Bolsward (13e eeuw). Door de glazen overkapping heeft het een goddelijke lichtinval.

Alles over Bolsward

Stadswandeling Bolsward

Benieuwd naar de rijke geschiedenis en ‘must sees’ van deze Elfstedenstad? Maak dan een stadswandeling met een papieren gids. De stadswandeling is verkrijgbaar bij VVV Bolsward in de museumwinkel van Museum De Tiid, de Primera, Chocolaterie Koldewijn en in de webshop van VVV Waterland van Friesland.

Stadswandeling Bolsward

Handige tips voor een dagje winkelen in Bolsward:

Koopavond in Bolsward

Elke vrijdagavond zijn de winkels langer open en is het koopavond in Bolsward.

Let op, niet alle winkels doen mee aan koopavond.

Koopzondag in Bolsward

Een aantal winkels zijn in Bolsward geopend op zondag, maar dit geldt niet voor alle. Er is in Bolsward geen vaste koopzondag. 

Parkeren in Bolsward

In het centrum van Bolsward is het betaald parkeren. Overal is het eerste half uur parkeren gratis. Daarna is het € 0,90 per half uur. Betaald parkeren is op maandag tot en met donderdag en zaterdag van 9.00 - 18.30 uur en op vrijdag van 9.00 - 21.00 uur. Op Plein 1455 en op de parkeerterreinen aan de Parkstraat, de Badweg en de Vossepôle kun je gratis parkeren. Ook op zondag parkeer je gratis in het centrum van Bolsward.

Wellicht vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, inspiratie, de Uitagenda en last minutes van VVV Waterland van Friesland.