Ga naar inhoud
MAP

9x sfeervolle winkels in Bolsward

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Deze winkels in Bolsward mag je niet missen

De historische binnenstad van Bolsward is de perfecte plek voor een leuke dag 'sjoppe' oftewel winkelen. De smalle straatjes en pittoreske grachtjes leiden je langs verschillende winkels, van ambachtelijke speciaalzaken tot trendy boetieks. En van lokale delicatessen tot handgemaakte souvenirs, Bolsward heeft voor elke shopper wat wils. Het hart van het winkelgebied wordt gevormd door de Marktstraat en de Dijkstraat, waar je een breed aanbod aan winkels vindt. Hier vertellen we je welke winkels je tijdens je bezoek aan Bolsward absoluut niet mag missen.

Sfeervolle winkels in Bolsward op een rij

  • 1/ Pluk Geluk

    1/ Pluk Geluk

    Loop binnen bij Pluk Geluk, Magdalena's bloemenwinkel aan de Jongemastraat 31, en laat je betoveren door het kleurrijke assortiment bloemen en planten. Hier draait het om meer dan alleen bloemen; het is een plek waar creativiteit en sfeer samenkomen. Met zorg en passie stelt Magdalena de mooiste plukboeketten samen, perfect voor elke gelegenheid. Een bezoek aan Pluk Geluk tovert gegarandeerd een glimlach op je gezicht.

    Lees meer Pluk Geluk

  • 2/ Frou Fashion & Lifestyle

    2/ Frou Fashion & Lifestyle

    Ben je dol op een vrouwelijke, comfortabele outfit met een stoere touch? Dan is FROU Fashion de plek voor jou. Hier ontdek je de nieuwste trends van merken als YAYA, MSCH, Circle of Trust en G-Star Raw. Maak je outfit af met prachtige sieraden. Heleen & Mireille, de drijvende krachten achter FROU, bieden persoonlijk advies en uitstekende service. Je bent van harte welkom aan de Dijkstraat 3.

    Ontdek Frou Fashion & Lifestyle

  • 3/ Hendriksen Fashion

    3/ Hendriksen Fashion

    Bij Hendriksen Fashion vind je een uitgebreid assortiment dames- en herenmode voor alle leeftijden. Je vindt hier gegarandeerd jouw perfecte outfit. De persoonlijke aanpak maakt kleding winkelen bij Hendriksen Fashion bijzonder. Geniet van een kopje koffie terwijl je deskundig advies krijgt. Het vriendelijke personeel neemt alle tijd om jou te helpen stralen in je nieuwe kleding. Of je nu op zoek bent naar casual of stijlvolle kleding, in kleine of grote maten, Hendriksen Fashion heeft voor ieder wat wils.

    Lees meer over Hendriksen Fashion

  • 4/ Lekker 1890

    4/ Lekker 1890

    Toe aan een heerlijk verwenmomentje? Dan zit je bij Lekker 1890 goed! Deze gezellige speciaalzaak is een waar paradijs voor fijnproevers. Je vindt er de lekkerste kazen, noten, wijnen en mediterrane lekkernijen. Wat dacht je van een borrelplank met Italiaanse en Spaanse hammen? Of een fles prijswinnende wijn uit Spanje of Italiƫ? De vriendelijke medewerkers helpen je graag bij het maken van de perfecte keuze. Kom langs en laat je zintuigen verwennen!

    Lees meer over Lekker 1890

  • 5/ Mary's Place Store

    5/ Mary's Place Store

    Net buiten het centrum van Bolsward, dicht bij de St. Franciscusbasiliek, vind je deze nieuwe, sfeervolle delicatessen- en lifestylewinkel aan de Grote Dijlakker 32. De winkel biedt een divers assortiment van woonaccessoires, servies, heerlijk belegde broodjes en verfijnde delicatessen. Maarten en Florien richten zich op duurzame merken en producten met een uniek verhaal, vaak uit de regio en soms van verder weg, maar altijd met een focus op duurzaamheid.

    Meer over Mary's Place

  • 6/ Sporthuis A.P. van der Feer

    6/ Sporthuis A.P. van der Feer

    Toe aan een nieuwe sportuitrusting? Sporthuis A.P. van der Feer is al meer dan 50 jaar dƩ plek voor sportliefhebbers. Met een breed assortiment aan sportkleding, schoenen en accessoires vind je hier alles wat je nodig hebt. Het deskundige personeel staat klaar met professioneel advies, of je nu een beginnende sporter bent of een doorgewinterde atleet. Van wintersportartikelen tot tennisrackets en van sportprijzen tot textielbedrukking, A.P. van der Feer heeft het allemaal.

    Lees meer over Sporthuis A.P. van der Feer

  • 7/ LAVA

    7/ LAVA

    De moderne winkel LAVA staat bekend om zijn stijlvolle woonaccessoires, cadeauartikelen en lifestyleproducten. Met een zorgvuldig samengesteld assortiment biedt LAVA unieke items voor interieur en cadeau-inspiratie. De winkel combineert een frisse uitstraling met persoonlijke service en is een populaire bestemming voor zowel locals als bezoekers. LAVA is zeker een kijkje waard.

    Meer over LAVA

  • 8/ Atelier Staal en Steen

    8/ Atelier Staal en Steen

    Ben je op zoek naar unieke sokkels, zuilen of urnen? Of wil je je creatieve kant ontdekken tijdens een beeldhouwworkshop? Bij Staal & Steen vind je het allemaal! Anna Akke Fopma en Jan Zeeders combineren hun passies om jou de beste producten en ervaringen te bieden. Met persoonlijke aandacht, maatwerk en topkwaliteit staan ze voor je klaar. Kom langs in de galerie, geniet van een kopje koffie en laat je inspireren door de mogelijkheden.

    Meer over Atelier Staal en Steen

  • 9/ Chocolaterie Koldewijn

    9/ Chocolaterie Koldewijn

    In het hart van Bolsward vind je Chocolaterie Koldewijn, een ambachtelijke chocoladewinkel waar de geur van verse chocolade je omarmt. Eigenaren Paul en Grietje Koldewijn verwelkomen je graag in hun 'Theebonbonnerie'. Paul, meesterchocolatier, maakt met zorg heerlijke bonbons van de beste ingrediƫnten. Naast chocolade biedt de winkel meer dan 60 theesoorten. Voor chocoladeliefhebbers zijn er workshops om de fijne kneepjes van het vak te leren.

    Meer informatie over Chocolaterie Koldewijn

Handige tips voor een dagje winkelen in Bolsward:

Koopavond in Bolsward

Elke vrijdagavond zijn de winkels langer open en is het koopavond in Bolsward.

Let op, niet alle winkels doen mee aan koopavond.

Koopzondag in Bolsward

Een aantal winkels zijn in Bolsward geopend op zondag, maar dit geldt niet voor alle. Er is in BolswardĀ geen vaste koopzondag.Ā 

Parkeren in Bolsward

In het centrum van Bolsward is het betaald parkeren. Overal is het eerste half uur parkeren gratis. Daarna is het ā‚¬ 0,90 per half uur.Ā Betaald parkeren is op maandag tot en met donderdag en zaterdag van 9.00 - 18.30 uur en op vrijdag van 9.00 - 21.00 uur. Op Plein 1455 en op deĀ parkeerterreinenĀ aan de Parkstraat,Ā de Badweg en de VossepĆ“le kun je gratis parkeren.Ā Ook op zondag parkeer je gratis in het centrum van Bolsward.

Met het openbaar vervoer naar Bolsward

Bolsward is goed bereikbaar met de bus. Vanaf het busstation aan deĀ Twibaksdyk wandel je in zo'n 10 minuten naar het centrum.

Ā 

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, inspiratie, de Uitagenda en last minutes van VVV Waterland van Friesland.