Ga naar inhoud
MAP

Terrassen aan het water in Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Zo van de boot het terras op. En dan op het terras genieten van alles wat voorbij vaart. Bij deze restaurants aan het water in Friesland word je verblijd door de Friese gastvrijheid. Vaak staan er heerlijke streekgerechten op het menu. Hieronder vind je een selectie van een aantal prachtige terrassen. Laat de lunch, het diner of borrel je smaken op deze gezellige terrassen aan het water in Zuidwest Friesland.

  • 1/ oranjerie joure

    1/ oranjerie joure

    Uniek gelegen tussen de passantenhaven van Joure en park Heremastate. Bij de Oranjerie is het puur genieten met je voeten in het zand op het ministrand of in de tropische serre, tussen de palmen.

    Bezoek dit restaurant

  • 2/ beachclub sneek

    2/ beachclub sneek Beachclub Sneek

    Een perfecte locatie voor een heerlijke zomerdag. Hier kun je aan de Snitser Mar op een ligstoel in het zand even relaxen. Of geniet samen aan een lange tafel van het lekkere eten en elkaars gezelschap.

    Bezoek dit restaurant

  • 3/ paviljoen salt

    3/ paviljoen salt

    Aan de rand van Terherne vind je Paviljoen SALT. De naam van het restaurant is geïnspireerd op de ‘Sâltpoel’, het water waar het restaurant uitzicht op heeft. Ook voor kinderen is er volop ruimte om te spelen in een omheinde speeltuin.

    Bezoek dit restaurant

  • 4/ pizzaria tre paesi

    4/ pizzaria tre paesi Tre Paesi Oudega

    Beleef de smaak van Italië aan het water in het knusse Oudega. Eigenaren Hinke en Martin maakten zich de kunst van de Italiaanse keuken meester in Italië en dat proef je. Alle gerechten worden bereid in de open keuken met uitsluitend verse ingrediënten.

    Bezoek dit restaurant

  • 5/ restaurant d'ald herberch

    5/ restaurant d'ald herberch

    Hier worden niet alleen Friese streekproducten geserveerd, maar wordt ook het verhaal erachter gepresenteerd. Zo is er brood van bakker Freerk van Ommen en snoekbaars van beroepsvisser Andries van Netten.

    Bezoek dit restaurant

  • 6/ badmeester keimpe

    6/ badmeester keimpe badmeester keimpe

    Dit terras met fraai uitzicht over de Sleattemer Mar, is vernoemd naar een vermaarde badmeester die in het verleden in dit meer zwemles gaf. Geniet van heerlijk eten en de bootjes, surfplanken en kano’s die voorbijglijden.

    Bezoek dit restaurant

  • 7/ rufus aan het water

    7/ rufus aan het water borrelplank rufus aan het water

    Een knus café met deels overdekt terras. Neem buiten plaats op een loungebank en geniet van het uitzicht. Door de week voeren ze een bescheiden kaart en in het weekend kun je terecht bij de ‘Foodtruck van Nanne’.

    Bezoek dit restaurant

  • 8/ Paviljoen De Potvis

    8/ Paviljoen De Potvis Paviljoen De Potvis

    Geniet van een weids uitzicht over het IJsselmeer bij Paviljoen De Potvis. Bij De Potvis kun je zowel terecht voor een goed glas wijn en een lekkere BBQ of ander gerecht van onze Mediterrane kaart. Ook voor een kopje koffie met gebak, lunch, borrel of voor de organisatie van een feest ben je bij De Potvis aan het juiste adres.

    Bekijk dit restaurant

  • 9/ omke jan

    9/ omke jan In de schemering vanaf het water is de boerderij van Omke Jan te zien en de molen.

    Bij Omke Jan (Fries voor oom Jan) kom je om lekker te eten, zonder fratsen. Dat uit zich in eerlijke gerechten bereid met zoveel mogelijk producten van de boer uit de omgeving. De seizoenen bepalen wat er op tafel wordt gezet.

    Bezoek dit restaurant

  • 10/ de koken

    10/ de koken terras de koken

    Ga lekker zitten, hangen of liggen. Kruip weg in de comfortabele loungebanken met een kop koffie en je favoriete boek, of neem je bestelling gezellig mee. Begin je dag met een verse croissant en sluit af met een heerlijke cocktail in de strandstoelen.

    Bekijk dit restaurant

  • 11/ de Watersport Heeg

    11/ de Watersport Heeg

    In het centrum van Heeg, vlakbij de brug kun je heerlijk genieten op dit terras aan het water. Op de loungebanken geniet je van een heerlijke kop koffie met huisgemaakt gebak, een smaakvolle lunch of diner én natuurlijk van het uitgebreide assortiment speciaal bieren!

    Bezoek de Watersport Heeg

  • 12/ SPOT Langweer

    12/ SPOT Langweer Opening SPOT Langweer

    Op een prachtige locatie in Langweer, vlakbij de passantenhaven, kun je heerlijk genieten op het terras van SPOT Langweer. De menukaart is geïnspireerd op de Nederlandse keuken met invloeden uit Zuid-Europa en een knipoog naar Azië. Dat wordt

    Lees meer over SPOT Langweer

  • 13/ Beachclub Lemmer

    13/ Beachclub Lemmer

    Op het beschutte terras heb je een fantastisch uitzicht op het IJsselmeer. Er worden heerlijke beachy cocktails en bites geserveerd en natuurlijk kun je hier ook terecht voor een lekkere lunch of diner.

    Meer informatie over de Beachclub

  • 14/ Paviljoen 't Mar

    14/ Paviljoen 't Mar

    Op een unieke locatie op het Mirnserklif vind je Paviljoen 't Mar. Met een prachtig uitzicht over het IJsselmeer geniet je hier op het ruime terras. Staat de wind gunstig? Dan heb je grote kans om tientallen kitesurfers te spotten, een spectaculair gezicht!

    Bezoek 't Mar

  • 15/ Restaurant de Klokkenstoel

    15/ Restaurant de Klokkenstoel

    Wees welkom en voel je thuis, dat is het motto van restaurant de Klokkenstoel. Neem plaats op het prachtige terras met uitzicht op de Goëngarijpsterpoelen en laat je verrassen door de gastvrijheid van Marloes en Tobias!

    Lees meer over de Klokkenstoel

  • 16/ de Watersport Woudsend

    16/ de Watersport Woudsend

    Café restaurant de Watersport in Woudsend is gelegen aan een van de drukste vaarwegen van Friesland. Wanneer je zomers hier aan het water op het terras geniet van een hapje of een drankje, wordt je dus ook nog eens getrakteerd op veel voorbijvarende boten.

    Meer informatie over de Watersport Woudsend

  • 17/ it Skippershús Koudum

    17/ it Skippershús Koudum

    Gelegen op vakantiepark de Kuilart vind je Grand Café it Skippershús. Geniet van het zonnetje en kijk naar de voorbij varende boten. Of je nu naar it Skippershús komt voor lunch, diner of een drankje, je geniet hier heerlijk op het terras aan het water.

    Meer informatie over it Skippershús

  • 18/ it Foarûnder

    18/ it Foarûnder

    It Foarûnder is toch wel echt heel erg uniek gelegen. Met een pontje steek je het water over naar het Starteiland, een van de eilandjes in het Sneekermeer en bekend van de Sneekweek. Steek het water over voor een kop koffie met gebak, blijf zitten voor lunch of diner of ga lekker borrelen met een hapje en drankje.

    Bezoek it Foarûnder

  • 19/ Eetcafé Tante Sjuul

    19/ Eetcafé Tante Sjuul

    Een klein Duits restaurant bij jachthaven de Eendracht in Heeg, dat is Eetcafé Tante Sjuul. Het eetcafé is aan het water gelegen en door de reuring van de haven is er altijd iets te zien. De menukaart staat vol met de lekkerste Duitse gerechten. Voor de kindjes is er een klein speeltuintje bij het eetcafé en er zijn spelletjes.

    Bezoek Eetcafé Tante Sjuul

  • 20/ De Koevoet

    20/ De Koevoet De Koevoet

    Te midden van de Friese Meren, direct aan het Koevordermeer vind je De Koevoet. Naast een camping en apparmenten vind je hier een prachtige havencafé met een zonnige terras. Het is dé plek voor een kop koffie met gebak, een voedzame lunch of een lekker glas wijn.

     

    Bezoek De Koevoet

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, inspiratie, de Uitagenda en last minutes van VVV Waterland van Friesland.