Ga naar inhoud
MAP

Doe een speurtocht door Heeg

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Kraak de code

Met kinderen op bezoek in Heeg? Dan kun je met een boekje van VVV Waterland van Friesland een spannende speurtocht doen met kinderen. Volg de zwarte lijn voor de juweelroute op een heuse schatkaart. Lees de vragen, beantwoord ze en doe de opdrachten. Samen ga je op 'aventoer', oftewel avontuur! De route gaat langs alle zogenaamde juwelen van Heeg. Dat zijn bijzondere plekken, en ook superleuke weetjes. Met de juiste antwoorden kun je de juweelcode kraken. Spannend!

Startpunt van de kinderspeurtocht

De kinderspeurtocht begint in het interactieve bezoekerscentrum van Heeg aan de Harinxmastrjitte 36. Daar duw je bij de weergave van de palingaak Korneliske Ykes II vissen uit een ton met daarop allemaal leuke weetjes, bijvoorbeeld over een vis met twee harten. Na het bezoekerscentrum zet je koers richting onder meer de Súderhaven. Kun jij de ramen goed tellen bij de Overhaal? Bij de Ichthuskerk moet je naar boven kijken en zien welk dier op de windwijzer staat. En onderweg kijk je hoe je kunt ontdekken welk huisnummer bij de palingvisser van Heeg hoort.

Jullie zijn keihard nodig om de zogenaamde juwelen van Heeg te ontdekken

juweelzoekdiploma

 In totaal zijn er negentien vragen. Daarna kan het kraken van de code beginnen met behulp van de codelijst. Gaat het jou lukken? Vast wel! Jouw antwoord laat je zien in het bezoekerscentrum van Heeg. Met het juiste antwoord kun jij en je mogelijke medeschatzoekers een juweelzoekdiploma en een juweelsteentje verdienen!* 

*Maximaal 3 diploma's en juweelsteentjes per verkocht speurtochtboekje.

Ga naar bezoekerscentrum Heeg

Waar koop ik de kinderspeurtocht?

De kinderspeurtocht van Heeg is verkrijgbaar bij het VVV bezoekerscentrum in Heeg aan de Harinxmastrjitte 36. De prijs bedraagt vier euro. Dit is inclusief juweelzoekdiploma en juweelsteentje.* Ook is de kinderspeurtocht online te koop via Shop Friesland. Het diploma en het juweelsteentje worden niet meegestuurd, dit kun je ophalen na het doen van de kinderspeurtocht in bezoekerscentrum Heeg.

Bestel de speurtocht in de webshop
Kinderspeurtocht Heeg

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, inspiratie, de Uitagenda en last minutes van VVV Waterland van Friesland.