Dorpswandeling 11-stegentocht door Woudsend
Woudsend
In het historische dorp Woudsend is veel te zien, ontdek de historie, de smalle steegjes en de oude verhalen tijdens de dorpswandeling door Woudsend. Onder leiding van een gids wandelt u door het oude centrum en de vele steegjes. Tijdens de wandelin...
Hier schon mal ein Vorgeschmack
In het historische dorp Woudsend is veel te zien, ontdek de historie, de smalle steegjes en de oude verhalen tijdens de dorpswandeling door Woudsend. Onder leiding van een gids wandelt u door het oude centrum en de vele steegjes. Tijdens de wandeling bezoekt u o.a. het moleninformatiecentrum en de korenmolen ’t Lam, de houtzaagmolen De Jager, de RK Sint Michaëlkerk. Bij slijterij “Tsjoch” maken we kennis met het typische “Wâldseiner Waarmertsje”. Tevens maakt de groep een kort boottochtje.
Duur dorpswandeling: ca. 2 uur.
Voor meer informatie en voor het bespreken van de mogelijkheden voor besloten groepen (vanaf 8 personen) neemt u contact op met Woudsend Promotie.
ALTERNATIEF: DE 11 STEGENTOCHT WOUDSEND
U kunt wel op eigen gelegenheid de "11 stegentocht Woudsend" wandelen.
De folder met de wandelroute kunt u afhalen bij Bakker Visser, Op 'e Romte, Woudsend of bij het VVV informatiepunt aan de Waechswâl 5 in Woudsend.
De route is ca. 2,5 km, maar u kunt ook een gedeelte ervan lopen.
Meer informatie vindt u in de folder en op de website elfstegentochtwoudsend.nl.
- U dient vooraf te reserveren via VVV Heeg; 0515-442464
Wegens de huidige situatie rondom Corona is reserveren van rondleidingen op dit moment niet mogelijk.
Preise
- 7,50 €
Hier finden Sie Dorpswandeling 11-stegentocht door Woudsend
Molestrjitte8551 NZ Woudsend Route planen
vanaf jouw locatie
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Soal Beach Resort - Strandstudio type D | 2 persoons
Soal Beach Resort - Strandstudio type D | 2 persoons Workum -
Pingjum in puin
Pingjum in puin
Afgezien van een aantal spannende eerste oorlogsdagen in mei 1940 komt Pingjum rustig de bezetting door. In de aprildagen van 1945 verandert die situatie dramatisch. De terugtrekkende Duitse Wehrmacht vecht tegen het oprukkende Canadese leger met Pingjum als strijdtoneel...
Als in het voorjaar van 1945 duidelijk wordt dat de Duitse bezetter aan de verliezende hand is, vluchten veel leden van de Duitse Wehrmacht, landwachters en NSB’ers naar het westen. In Friesland begint op 12 april, vanaf oostelijke zijde een ‚grote trek‘ over de Afsluitdijk. Drie dagen later nestelt zich een groep Duitse scherpschutters in Pingjum. Ze moeten de Afsluitdijk met terugtrekkende Duitse troepen verdedigen tegen de oprukkende Canadese.
Witmarsum wordt op 16 april door de Canadezen bevrijd. In het nabijgelegen Pingjum weigeren de Duitse soldaten te capituleren. Daarop openen de Canadezen het vuur en leggen gedurende een nacht en een dag een tapijt aan mortiersplintergranaten over Pingjum. Het merendeel van de bevolking vlucht naar het naburige Arum dat reeds bevrijd is.
Wanneer de Duitsers een tweede ultimatum voor overgave negeren, volgt nog een aanval waarbij het dorp nagenoeg met de grond gelijkgemaakt wordt. Pas op 17 april rond half tien ‘s avonds arriveren de eerste groepen van de Queens Own Riffles of Canada en daarmee is het totaal gehavende Pingjum bevrijd.
In der Nachbarschaft
Alle Routen ansehen-
Ontdek Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân
Ontdek Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân(55,2 km)Woudsend