E-bike oplaadpunt - Brasserie AnderS
Langweer
Lekker uitrusten en je e-bike opladen kan bij Brasserie AnderS. Warmte, gezelligheid, de lekkerste broodjes, de beste diners samen met een goed glas wijn, daar staat Brasserie AnderS voor.
Hier schon mal ein Vorgeschmack
Lekker uitrusten en je e-bike opladen kan bij Brasserie AnderS. Warmte, gezelligheid, de lekkerste broodjes, de beste diners samen met een goed glas wijn, daar staat Brasserie AnderS voor. Al wandelend door het watersportdorp Langweer zie je gelijk Brasserie AnderS.
Je kunt hier terecht voor een vrijdagmiddagborrel, een kookworkshop, een zakelijke lunch of een vergadering. Exclusief gebruik van het restaurant is mogelijk.
Aan de kinderen is ook gedacht! Speciaal voor de kleintjes is er een speelhoek ingericht. Brasserie AnderS hanteert een "no nonsense"" concept, waar gekookt wordt met verse en ambachtelijke producten voor een betaalbare prijs.
De brasserie is in de zomermaanden zeven dagen per week geopend vanaf 10:00 uur. Zowel in de zomer- als in de wintermaanden bent u van harte welkom in Brasserie AnderS.
- Entfernung zu Ihrem Standort:
Hier finden Sie E-bike oplaadpunt - Brasserie AnderS
Buorren 208525 EC Langweer Route planen
vanaf jouw locatie
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Alde Feanen - Westersanning - Vogelkijkhut
Alde Feanen - Westersanning - Vogelkijkhut Oudega Gem Smallingerlnd -
Ameland - Hollum - Dijk nabij P. Miedeweg - Vogelkijkpunt
Ameland - Hollum - Dijk nabij P. Miedeweg - Vogelkijkpunt Ballum -
Oorlogsmonument Makkum
Oorlogsmonument Makkum
16 april was het grootste deel van Friesland bevrijd. Maar enkele belangrijke doelen van de Canadezen waren nog niet bereikt. Zij wilden zo snel mogelijk de Friese havens en de Kop van de Afsluitdijk op de Duitsers veroveren. Daarvoor moest nog wel hard worden gevochten. Zowel de havens als de Afsluitdijk werden door Duitse militairen gebruikt om te ontkomen naar Noord-Holland.
Net als elders in Friesland werden de Canadezen geholpen door verzetslieden van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten (N.B.S.). Bij Makkum vielen onder hen meerdere slachtoffers. Op 16 april kwamen Schelte Bruinsma en Simon Sipma om het leven doordat zij onder vuur werden genomen vanuit een boerderij waarin Duitse militairen verschanst zaten. De volgende dag probeerde een andere groep een brug onder Makkum te bezetten. De Duitsers kregen hen echter in de gaten en in het daaropvolgende vuurgevecht sneuvelden Rinnert Anema, Roelof van der Meer en Hendrik Postma. Makkum werd op 18 april bevrijd, en was daarmee een van de laatst bevrijde dorpen in Friesland.
Het monument aan de Buren in Makkum werd in 1952 onthuld ter herinnering aan de leden van de Binnenlandse Strijdkrachten die bij de bevrijdingsgevechten rond het dorp om het leven kwamen.
In der Nachbarschaft
Alle Routen ansehen-
Ruimte in Waterland van Friesland | Fietsroute
Ruimte in Waterland van Friesland | Fietsroute(205,3 km)Oudehaske -
Fietsroute Langweer - Joure - Sint Nicolaasga
Fietsroute Langweer - Joure - Sint Nicolaasga(21,6 km)Langweer