Hier schon mal ein Vorgeschmack
Das könnte dich auch interessieren
-
Infostelle Echtenerbrug (Yachtcharter Turfskip)
Infostelle Echtenerbrug (Yachtcharter Turfskip) Echtenerbrug
Wer an die Niederlande und an Friesland denkt, denkt auch automatisch an Wasser und weitläufige Landschaften. Die niederländische Provinz Friesland bietet ihren Besuchern ein einzigartiges Seengebiet, Natur im Überfluss und damit ein wahres Paradies für Wassersportler. Die zahlreichen Binnenseen sind über Kanäle miteinander verbunden, wodurch sich tolle Möglichkeiten für abwechslungsreiche Touren durch die oftmals noch unberührte Natur eröffnen.
Man kann fast überall anlegen, denn in der Region gibt es ausgezeichnete Liegeplätze an den Seeufern und Wasserwegen. Malerische Städte und Dörfer, die nicht nur wegen ihrer monumentalen Gebäude einen Besuch wert sind, laden zum Verweilen ein. Unzählige Möglichkeiten zum Einkaufen und Bummeln und viele gute Restaurants runden das Angebot ab.
All das macht Friesland zu einem idealen Gebiet für ausgedehnte Bootstouren, um all diese Pracht mit einer gemieteten Motorjacht zu erleben. Wenn Sie schon in Friesland gewesen sind, gibt es in der
Region noch andere Gebiete zu entdecken, beispielsweise das Lauwersmeer oder Nordwest-Overijssel mit dem wunderschönen Naturgebiet ‘De Weerribben’ oder Orte wie Kalenberg, Blokzijl und Giethoorn (das ‘Venedig des Nordens’).
Für all das ist unser Jachtcharterbetrieb ‘Turfskip’ die richtige Adresse.
Wir freuen uns darauf, Sie in Echtenerbrug zu begrüßen. Hier finden Sie die ideale Ausfallbasis für Ihren Bootsurlaub, gelegen am Tjeukemeer, der Grenze zwischen der friesischen Seenplatte und dem Overijsseler Naturgebiet ‘De Weerribben’.
- Außerhalb des ZentrumsJa
- Entfernung zu Ihrem Standort:
Hier finden Sie Yachtcharter "Turfskip"
Turfkade 158539 SV Echtenerbrug Route planen
vanaf jouw locatie
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Buitenhuis Zonneroos - Vakantiehuis Zonneroos
Buitenhuis Zonneroos - Vakantiehuis Zonneroos Munnekeburen -
Noorderbegraafplaats
Noorderbegraafplaats
Vijftien geallieerde vliegers en vijftien verzetsslachtoffers vinden hun laatste rustplaats op de Noorderbegraafplaats in Leeuwarden. Ook worden er tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna 450 gesneuvelde Duitse militairen begraven. Hun stoffelijke resten worden in 1958 overgebracht naar de Duitse oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn.
Kort na het begin van de bezetting wordt de Noorderbegraafplaats aan het Leeuwarder Schapendijkje in gebruik genomen als militair ereveld. De eerste teraardebestelling van Duitse oorlogsdoden vindt er op 9 augustus 1940 plaats. Bij de bevrijding liggen op het Ehrenfriedhof bijna 450 Duitse militairen, die in 1958 collectief worden overgebracht naar de Kriegsgräberstätte Ysselsteyn bij Venray.
Het aantal geallieerde militairen dat vanaf juli 1941 op de begraafplaats een laatste rustplaats krijgt is qua aantal veel geringer. Nu nog liggen dertien Engelsen en twee Nieuw-Zeelanders begraven onder een rij karakteristieke witte headstones op regel 23 van de 2e afdeling. Oorspronkelijk waren er meer geallieerde oorlogsgraven. Twee Amerikanen en een Canadees zijn na de bevrijding herbegraven op de erevelden in Margraten en Holten.
In alle nu nog aanwezige geallieerde oorlogsgraven zijn bemanningsleden van vliegtuigen begraven. Van hen zijn alleen David Kay Foster en Robert Stanley Ling in de gemeente Leeuwarden gesneuveld. Hun Mosquito jachtbommenwerper stort op 28 mei 1944 neer op het vliegveld na een beschieting door luchtafweergeschut. De overige vliegeniers komen om een andere reden op de Noorderbegraafplaats terecht. Albert Hayes, Len Townrow en Michael John Boyle worden alle drie zwaargewond overgebracht naar het Bonifatiusziekenhuis en sterven daar ondanks de goede zorgen van de Duitse medische staf.
Jarenlang onderzoek door de Stichting Missing Airmen Memorial Foundation (SMAMF) in samenwerking met de Bergingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht achterhaalt de identiteit van de zes gesneuvelden in het eerste graf. Het gaat om de bemanning van Wellington R1397. Het vliegtuig stort op 25 juli 1941 bij Boazum neer na een luchtaanval op Emden en is het eerste toestel dat crasht op het Friese vasteland. In 2015 zijn in aanwezigheid van nabestaanden twee nieuwe grafstenen met de namen van de bemanning door een legerpredikant ingezegend. De oude, naamloze, steen is nog te bezichtigen in het Fries Verzetsmuseum.
Ook liggen er vijftien verzetsslachtoffers begraven op de Noorderbegraafplaats, op een speciaal daarvoor ingericht ereveld. Op de grafmonumenten staat de tekst:
‘Fallen yn ‘e striid tsjin ûnrjocht en slavernij - dat wy yn frede foar rjocht en frijdom weitsje’
‘Gevallen in de strijd tegen onrecht en slavernij, opdat wij in vrede voor recht en vrijheid waken.’
Het meest in het oog springend zijn de drie zij aan zij geplaatste monumenten van de broers Mark, Klaas en Hyltje Wierda, die op 11 april 1945, enkele dagen voor de bevrijding, werden gefusilleerd bij Dronrijp.
De oorlogsgraven op de Noorderbegraafplaats zijn geadopteerd door vijf scholen uit Leeuwarden, die elk jaar op 15 april een herdenking organiseren.
Ook achter de grafmonumenten voor de Joodse familie Suskind (graf 03/-/24 /04) gaat een tragisch oorlogsverhaal schuil. MTS-leraar Willy Süskind stapte samen met zijn vrouw en zoon uit het leven, één dag na de Duitse inval in Nederland.
Helemaal achter op de begraafplaats herinnert een bijzonder grafmonument eveneens aan een oorlogsdrama. Het beeld van een treurende vrouw is geplaatst op het graf van Johanna Wilhelmina te Winkel en haar zoontje Hans, beiden slachtoffer van afgedwaalde bommen op de Julianastraat in 1942 (graf 04/1b/10).
In der Nachbarschaft
Alle Routen ansehen-
Radfahren zwischen Tsjonger und Tsjûkemar
Radfahren zwischen Tsjonger und Tsjûkemar(37.0 km)Lemmer -
Heerenveen-De Heide: waterrijk Friesland
Heerenveen-De Heide: waterrijk Friesland(38.7 km)Heerenveen -
Melkroute rond het Tsjûkemar | Fietsroute
Melkroute rond het Tsjûkemar | Fietsroute(38.0 km)Delfstrahuizen