Dorpswandeling 11-stegentocht door Woudsend
Woudsend
In het historische dorp Woudsend is veel te zien, ontdek de historie, de smalle steegjes en de oude verhalen tijdens de dorpswandeling door Woudsend. Onder leiding van een gids wandelt u door het oude centrum en de vele steegjes. Tijdens de wandelin...
Hier schon mal ein Vorgeschmack
In het historische dorp Woudsend is veel te zien, ontdek de historie, de smalle steegjes en de oude verhalen tijdens de dorpswandeling door Woudsend. Onder leiding van een gids wandelt u door het oude centrum en de vele steegjes. Tijdens de wandeling bezoekt u o.a. het moleninformatiecentrum en de korenmolen ’t Lam, de houtzaagmolen De Jager, de RK Sint Michaëlkerk. Bij slijterij “Tsjoch” maken we kennis met het typische “Wâldseiner Waarmertsje”. Tevens maakt de groep een kort boottochtje.
Duur dorpswandeling: ca. 2 uur.
Voor meer informatie en voor het bespreken van de mogelijkheden voor besloten groepen (vanaf 8 personen) neemt u contact op met Woudsend Promotie.
ALTERNATIEF: DE 11 STEGENTOCHT WOUDSEND
U kunt wel op eigen gelegenheid de "11 stegentocht Woudsend" wandelen.
De folder met de wandelroute kunt u afhalen bij Bakker Visser, Op 'e Romte, Woudsend of bij het VVV informatiepunt aan de Waechswâl 5 in Woudsend.
De route is ca. 2,5 km, maar u kunt ook een gedeelte ervan lopen.
Meer informatie vindt u in de folder en op de website elfstegentochtwoudsend.nl.
- U dient vooraf te reserveren via VVV Heeg; 0515-442464
Wegens de huidige situatie rondom Corona is reserveren van rondleidingen op dit moment niet mogelijk.
Preise
- 7,50 €
Hier finden Sie Dorpswandeling 11-stegentocht door Woudsend
Molestrjitte8551 NZ Woudsend Route planen
vanaf jouw locatie
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Alde Feanen - Westersanning - Vogelkijkhut
Alde Feanen - Westersanning - Vogelkijkhut Oudega Gem Smallingerlnd -
Ameland - Hollum - Dijk nabij P. Miedeweg - Vogelkijkpunt
Ameland - Hollum - Dijk nabij P. Miedeweg - Vogelkijkpunt Ballum -
Oorlogsmonument Makkum
Oorlogsmonument Makkum
16 april was het grootste deel van Friesland bevrijd. Maar enkele belangrijke doelen van de Canadezen waren nog niet bereikt. Zij wilden zo snel mogelijk de Friese havens en de Kop van de Afsluitdijk op de Duitsers veroveren. Daarvoor moest nog wel hard worden gevochten. Zowel de havens als de Afsluitdijk werden door Duitse militairen gebruikt om te ontkomen naar Noord-Holland.
Net als elders in Friesland werden de Canadezen geholpen door verzetslieden van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten (N.B.S.). Bij Makkum vielen onder hen meerdere slachtoffers. Op 16 april kwamen Schelte Bruinsma en Simon Sipma om het leven doordat zij onder vuur werden genomen vanuit een boerderij waarin Duitse militairen verschanst zaten. De volgende dag probeerde een andere groep een brug onder Makkum te bezetten. De Duitsers kregen hen echter in de gaten en in het daaropvolgende vuurgevecht sneuvelden Rinnert Anema, Roelof van der Meer en Hendrik Postma. Makkum werd op 18 april bevrijd, en was daarmee een van de laatst bevrijde dorpen in Friesland.
Het monument aan de Buren in Makkum werd in 1952 onthuld ter herinnering aan de leden van de Binnenlandse Strijdkrachten die bij de bevrijdingsgevechten rond het dorp om het leven kwamen.
In der Nachbarschaft
Alle Routen ansehen-
Ontdek Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân
Ontdek Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân(55,2 km)Woudsend