Camping en Jachtwerf De Poel
Gaastmeer
Voor watersporters en levensgenieters. In het hart van de Friese meren in het kleinschalige watersportdorpje Gaastmeer bevind zich deze gastvrije mini camping met afmeermogelijkheden. Niet geschikt voor campers Reserveren gewenst.
Hier schon mal ein Vorgeschmack
Voor watersporters en levensgenieters In het hart van de Friesemeren in het kleinschalige watersportdorpje Gaastmeer bevinden zich deze twee gastvrije watersportbedrijven.
Op de 300 jaar oude Stelpboerderij gesitueerd aan de rand van het pittoreske watersportdorpje Gaastmeer bevindt zich onze kleine familiecamping direct aan het water. De camping ligt deels in een oude boomgaard en is voorzien van een ruime sanitairvoorzieningen, stroom en speeltoestellen.
In de Stelpboerderij bevindt zich ook een gezellig appartement met eigen terras en voor een openzeilboot of sloep ( tot 7 mtr. ) een gratis ligplaats.
Jachtwerf de Poel is gelegen in de zuid-westhoek van Friesland, midden in het meren gebied. De camping ligt aan open vaarwater, wat direct in verbinding staat met het Grote Gaastmeer, Fluessen en Hegermeer.
- Entfernung zu Ihrem Standort:
Hier finden Sie Camping en Jachtwerf De Poel
Langstrjitte 88611 JN Gaastmeer Route planen
vanaf jouw locatie
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Alde Feanen - Westersanning - Vogelkijkhut
Alde Feanen - Westersanning - Vogelkijkhut Oudega Gem Smallingerlnd -
Ameland - Hollum - Dijk nabij P. Miedeweg - Vogelkijkpunt
Ameland - Hollum - Dijk nabij P. Miedeweg - Vogelkijkpunt Ballum -
Oorlogsmonument Makkum
Oorlogsmonument Makkum
16 april was het grootste deel van Friesland bevrijd. Maar enkele belangrijke doelen van de Canadezen waren nog niet bereikt. Zij wilden zo snel mogelijk de Friese havens en de Kop van de Afsluitdijk op de Duitsers veroveren. Daarvoor moest nog wel hard worden gevochten. Zowel de havens als de Afsluitdijk werden door Duitse militairen gebruikt om te ontkomen naar Noord-Holland.
Net als elders in Friesland werden de Canadezen geholpen door verzetslieden van de Nederlandse Binnenlandse Strijdkrachten (N.B.S.). Bij Makkum vielen onder hen meerdere slachtoffers. Op 16 april kwamen Schelte Bruinsma en Simon Sipma om het leven doordat zij onder vuur werden genomen vanuit een boerderij waarin Duitse militairen verschanst zaten. De volgende dag probeerde een andere groep een brug onder Makkum te bezetten. De Duitsers kregen hen echter in de gaten en in het daaropvolgende vuurgevecht sneuvelden Rinnert Anema, Roelof van der Meer en Hendrik Postma. Makkum werd op 18 april bevrijd, en was daarmee een van de laatst bevrijde dorpen in Friesland.
Het monument aan de Buren in Makkum werd in 1952 onthuld ter herinnering aan de leden van de Binnenlandse Strijdkrachten die bij de bevrijdingsgevechten rond het dorp om het leven kwamen.
In der Nachbarschaft
Alle Routen ansehen-
Pontjes-Fietsrondje rondom Workum (kort)
Pontjes-Fietsrondje rondom Workum (kort)(22,5 km)Gaastmeer -
Volg de kerktorens van Súdwest Fryslân (lang)
Volg de kerktorens van Súdwest Fryslân (lang)(60,8 km)Makkum -
Rondje Balk - Heeg | Vaartocht en fietsroute
Rondje Balk - Heeg | Vaartocht en fietsroute(29,3 km)Balk -
Rondje Heeg - Balk | Vaartocht en fietsroute
Rondje Heeg - Balk | Vaartocht en fietsroute(29,3 km)Heeg