Theater Sneek
Sneek
Im Herzen der stimmungsvollen Stadt Sneek finden Sie das ebenso stimmungsvolle Theater Sneek. Mit seinem charakteristischen Erscheinungsbild, teilweise aufgrund des 23 Meter hohen Bühnenturms, ist das Theater ein echter Blickfang in der Waterpoort-Stadt.
Hier schon mal ein Vorgeschmack
Das könnte dich auch interessieren
-
Sinterklaassprookje 'De Spaanse Prins'
Sinterklaassprookje 'De Spaanse Prins'Freitag, 29. November
Sneek -
Hanneke Rouw en Maxime Snaterse - Noorderkerkconcert
Hanneke Rouw en Maxime Snaterse - NoorderkerkconcertSonntag, 1. Dezember
Sneek -
80's Verantwoord - Good Vibes & Neon Lights
80's Verantwoord - Good Vibes & Neon LightsSamstag, 7. Dezember
Sneek -
Jan Arendz, Teke Hettinga e.a. - De Koffer - première
Jan Arendz, Teke Hettinga e.a. - De Koffer - premièreSonntag, 8. Dezember
Sneek -
Pier21 - Krijst der safolle foar werom
Pier21 - Krijst der safolle foar weromDonnerstag, 12. Dezember
Sneek -
Simply The Best of Tina Turner - feat. Nurlaila Karim
Simply The Best of Tina Turner - feat. Nurlaila KarimFreitag, 13. Dezember
Sneek -
Diederik van Vleuten - Bouwjaar '61
Diederik van Vleuten - Bouwjaar '61Mittwoch, 18. Dezember
Sneek
Theater Sneek bietet für jeden etwas
Nehmen Sie im Foyer Platz und genießen Sie Ihr Getränk, während sich die Künstler hinter den Kulissen vorbereiten. Ob Fan von Kabarett, Musik, Tanz oder Show für die ganze Familie, in unserem Programm finden Sie immer eine Aufführung, die zu Ihren Vorlieben passt.
Arrangements im Cultuur Kwartier Sneek
Wir sind für Sie als Besucher da, aber auch für Sie als Unternehmer. Suchen Sie einen attraktiven Ort zum Treffen oder möchten Sie einen Workshop oder eine Betriebsfeier organisieren? Dann betreten Sie bitte das Cultuur Kwartier Sneek. Wir bieten maßgeschneiderte Business-Pakete speziell für Sie an. Hier haben wir bereits Licht, Sound, mögliche Bands und andere Acts. Wenn Sie eine Kulturparty als Privatperson organisieren möchten, stehen wir Ihnen auch gerne zür Verfügung.
- Im ZentrumJa
- In/beim städtischen RaumJa
- Ausgefallenes GebäudeJa
- Hinweise Zugänglichkeit OV: 6 minuten lopen vanaf treinstation Sneek
- Hinweise Parkplatz: Er is ruime parkeergelegenheid op enkele minuten loopafstand van ons theater op de Veemarkt (grotendeels gratis parkeren) en op het Martiniplein (van ma tot za betaald parkeren tot 21.00 uur).
- ProjektionsbildschirmJa
- BeamerJa
- BeschallungsanlageJa
- Maximale Gruppengröße: 595
- Kapazität des größten Saals: 595
- Kapazität des kleinsten Saals: 68
- Anzahl Räume: 3
- Veranstaltungen in Gruppengröße: 0-10, 11-25, 26-50, 51-100, 101-150, 151-250, 251-500, 501+
- Anzahl der Zimmer: 1, 2, 3
- Art des Meetings: Meeting, Konferenz, Event, Drinks
- Art des Standortes: Kulturelles Institut, Konferenzgelände
- Location Style: Industrie
- Größe der Veranstaltungsgruppe:
- max. 595 Personen
- Entfernung zu Ihrem Standort:
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Buitenhuis Zonneroos - Vakantiehuis Zonneroos
Buitenhuis Zonneroos - Vakantiehuis Zonneroos Munnekeburen -
Noorderbegraafplaats
Noorderbegraafplaats
Vijftien geallieerde vliegers en vijftien verzetsslachtoffers vinden hun laatste rustplaats op de Noorderbegraafplaats in Leeuwarden. Ook worden er tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna 450 gesneuvelde Duitse militairen begraven. Hun stoffelijke resten worden in 1958 overgebracht naar de Duitse oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn.
Kort na het begin van de bezetting wordt de Noorderbegraafplaats aan het Leeuwarder Schapendijkje in gebruik genomen als militair ereveld. De eerste teraardebestelling van Duitse oorlogsdoden vindt er op 9 augustus 1940 plaats. Bij de bevrijding liggen op het Ehrenfriedhof bijna 450 Duitse militairen, die in 1958 collectief worden overgebracht naar de Kriegsgräberstätte Ysselsteyn bij Venray.
Het aantal geallieerde militairen dat vanaf juli 1941 op de begraafplaats een laatste rustplaats krijgt is qua aantal veel geringer. Nu nog liggen dertien Engelsen en twee Nieuw-Zeelanders begraven onder een rij karakteristieke witte headstones op regel 23 van de 2e afdeling. Oorspronkelijk waren er meer geallieerde oorlogsgraven. Twee Amerikanen en een Canadees zijn na de bevrijding herbegraven op de erevelden in Margraten en Holten.
In alle nu nog aanwezige geallieerde oorlogsgraven zijn bemanningsleden van vliegtuigen begraven. Van hen zijn alleen David Kay Foster en Robert Stanley Ling in de gemeente Leeuwarden gesneuveld. Hun Mosquito jachtbommenwerper stort op 28 mei 1944 neer op het vliegveld na een beschieting door luchtafweergeschut. De overige vliegeniers komen om een andere reden op de Noorderbegraafplaats terecht. Albert Hayes, Len Townrow en Michael John Boyle worden alle drie zwaargewond overgebracht naar het Bonifatiusziekenhuis en sterven daar ondanks de goede zorgen van de Duitse medische staf.
Jarenlang onderzoek door de Stichting Missing Airmen Memorial Foundation (SMAMF) in samenwerking met de Bergingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht achterhaalt de identiteit van de zes gesneuvelden in het eerste graf. Het gaat om de bemanning van Wellington R1397. Het vliegtuig stort op 25 juli 1941 bij Boazum neer na een luchtaanval op Emden en is het eerste toestel dat crasht op het Friese vasteland. In 2015 zijn in aanwezigheid van nabestaanden twee nieuwe grafstenen met de namen van de bemanning door een legerpredikant ingezegend. De oude, naamloze, steen is nog te bezichtigen in het Fries Verzetsmuseum.
Ook liggen er vijftien verzetsslachtoffers begraven op de Noorderbegraafplaats, op een speciaal daarvoor ingericht ereveld. Op de grafmonumenten staat de tekst:
‘Fallen yn ‘e striid tsjin ûnrjocht en slavernij - dat wy yn frede foar rjocht en frijdom weitsje’
‘Gevallen in de strijd tegen onrecht en slavernij, opdat wij in vrede voor recht en vrijheid waken.’
Het meest in het oog springend zijn de drie zij aan zij geplaatste monumenten van de broers Mark, Klaas en Hyltje Wierda, die op 11 april 1945, enkele dagen voor de bevrijding, werden gefusilleerd bij Dronrijp.
De oorlogsgraven op de Noorderbegraafplaats zijn geadopteerd door vijf scholen uit Leeuwarden, die elk jaar op 15 april een herdenking organiseren.
Ook achter de grafmonumenten voor de Joodse familie Suskind (graf 03/-/24 /04) gaat een tragisch oorlogsverhaal schuil. MTS-leraar Willy Süskind stapte samen met zijn vrouw en zoon uit het leven, één dag na de Duitse inval in Nederland.
Helemaal achter op de begraafplaats herinnert een bijzonder grafmonument eveneens aan een oorlogsdrama. Het beeld van een treurende vrouw is geplaatst op het graf van Johanna Wilhelmina te Winkel en haar zoontje Hans, beiden slachtoffer van afgedwaalde bommen op de Julianastraat in 1942 (graf 04/1b/10).
In der Nachbarschaft
Alle Routen ansehen-
Rundfahrt Sneek-Zentrum | SUP- und Kanu-Route
Rundfahrt Sneek-Zentrum | SUP- und Kanu-Route(7.6 km)Sneek -
Von Stadt zu Stadt: Sneek - IJlst | Radtour
Von Stadt zu Stadt: Sneek - IJlst | Radtour(16.0 km)Sneek -
Mantgum - Sneek | Elf-Städte-Pfad: etappe 2
Mantgum - Sneek | Elf-Städte-Pfad: etappe 2(18.6 km)Mantgum -
Akkrum-IJlst | Liberation route: Etappe 2
Akkrum-IJlst | Liberation route: Etappe 2(25.2 km)Akkrum -
Van stad naar stad: Bolsward - IJlst - Sneek | Fietsrondje
Van stad naar stad: Bolsward - IJlst - Sneek | Fietsrondje(31.4 km)Bolsward -
Von Stadt zu Stadt: IJlst - Workum - Bolsward - Sneek | Radrunde
Von Stadt zu Stadt: IJlst - Workum - Bolsward - Sneek | Radrunde(51.0 km)IJlst